Кулінарні рецепти

з усього світу в одному місці!

Ласкаво просимо на перший кулінарний портал України. Тут
ви знайдете більш 50 000 рецептів страв з усього світу: з нашою
допомогою ви втілити в життя будь-які кулінарні фантазії!
Бажаєте щось смачненького!?

 

picture

Головна >> Випічка >>

ТОРТ "ПЬЯНАЯ ВИШНЯ ПОД СНЕГОМ"




Джерело:
Ванечка

Інгредієнти:
200-250 г вершкового масла (або олію + маргарин для випічки)
200 г цукру
1 стакан тертого мигдалю
150 г тертого шоколаду (можна какао, але це гірше)
Ваніль або кориця
2 ст. л. крохмалю
2-3 ч.л. соди
Борошна - скільки вбере
1 банка згущеного молока (250 г)
1 лимон
1 пакет дуже густої сметани або стакан вершків (500 г)
Полуторалітровий банку консервованих вишень без кісточок
1-1,5 склянки спиртного (мартіні + горілка, вишневий лікер, коньяк ...)



Інструкції:
"П'яна вишня" - фірмовий торт моєї мами, без якого не обходився не один мій дитячий день народження. А ще на його прикладі мама вчила нас основам хімії (наприклад, якщо переборщити з крохмалем, прошарок придбає зеленуватий відтінок:)))

1. Десь годин за 12 до приготування (але якщо часу всього кілька годин, що ж, нічого страшного теж не відбудеться) потрібно заспиртувати вишні. Краще - консервовані. Чим спиртованих? Я в останній раз спиртована в домашньому фруктовому лікері (на горілчаної основі). Горілка + мартіні - взагалі відмінно, тим більше, що остаткті всієї цієї рідини, упереміш з вишневим соком, можна потім отлічненько випити:))) коньяк можна. Вишневим лікером. Врешті-решт - просто горілкою, але це вже не так добре. Викласти вишні у глибоку посудину, залишивши трохи соку, вилити склянку-півтора спиртного напою, перемішати. Рідина повинна добре покрити ягоди.
2. У розтоплене масло додаємо: цукор, яйця, корицю (ваніль), крохмаль, соду, тертий шоколад (грам 100), мигдаль - скільки не шкода (у горіхів смак все одно не виражений, якщо хто сильно любить, можна капнути мигдальну есенцію). Розмішати все це справа, потім всипати муку. Тісто має вийти, як на оладки. Навіть трішки гущі. (До речі, якщо соду в тесті трошки чути - не страшно, після випічки це зникне, але все одно - краще менше). Збили - блендером, міксером, руками - у кого чого є. До речі, з приводу натирання мигдалю: за допомогою терки процедура ця перетворюється на справжній кошмар, тому краще обзавестися спеціальної млинок. Кофемолка не підходить, так як перетворює горіхи в пил.

3. Виливаємо тісто в роз'ємну форму для торта (ну, або в глибоку сковорду без ручки) і ставимо в гарячу духовку. Експериментальним шляхом дійшла до того, що краще піч три коржа, а не один цільний торт, який потім доведеться різати, Ламая і уродуя коржі. Форму краще мазати вершковим маслом і багато. Скільки за часом ця справа буде дбати - я не знаю, не засікала. Спробуйте сірником - прилипає чи ні. Коржі повинні бути темно-коричневими (не плутати з кольором гару :))))

4. Просочення. Ось тут треба призвичаїтися. Просочити мало - буде сухо, переборщив - розмокне і потече. Всі на-віч. - Спочатку просочує соком вишневим, краще - тим, в якому вишня спиртованих (якщо ви ще не умисно все це випити:) - Потім - змащуйте згущеним молоком і просочує лимонним соком (можна у зворотній проследовательності: лимон, потім згущене молоко). Згущене молоко має майже вбратися.
До речі, краще за все - не згущене молоко, а згущені вершки, вони ніжніші. Для особливих любителів шоколаду - вершки або молоко з какао (тільки не з кавою!!) - Далі змащує сметаною, густо, але щоб не текло. У цьому сенсі зручніше вершки, але вони не дадуть приємну сметанним кислоту, тоді потрібно більше лимона і вишневого соку. -
В ідеалі кожен шар потрібно ще пересипати мигдалем і школадом, але якщо ні - нічого страшного. - Товстий шар вишень. Загалом, все. Те ж саме - з кожним наступним коржем. Добре б верхній шар теж густо прикрасити вишнями, особливо якщо вони целенькіе. Тепер - в холод на кілька годин, а краще - на весь день. Пердю подачею посипати тертим мигдалем торт, тоді вишеньки будуть "в снігу". Торт можна робити і без
згущеного молока, але тоді він виходить менш солодкий. Можна і без мигдалю, але тоді чогось все ж не вистачає. Головне, щоб він добре просочився. Якщо все зробити правильно - задоволення просто неземне!


Ми також пропонуємо вам скоштувати:


Пирог с вареньем из песочного теста
ПЕЧЕНЬЕ "ЧАК-ЧАК" ПО-УЗБЕКСКИ
Пряничный медовый домик
ТВОРОЖНАЯ ЗАПЕКАНКА 'ФИРМЕННАЯ'
КУЛИЧ
ГОРЯЧИЙ ШОКОЛАДНЫЙ ТОРТ
ШОКОЛАДНЫЙ ТОРТ
ШОКОЛАДНЫЙ ТОРТ С ЛИМОННОЙ ГЛАЗУРЬЮ
ИМПЕРАТОРСКИЙ ПИРОГ
Ватрушки со сладкой творожной начинкой
ХЛЕБ С ШАФРАНОМ
Рогалики из песочного теста
Оладьи рисовые с орехами
ЛАПШЕВИК С ТВОРОГОМ
ШАРЛОТКА ЯБЛОЧНАЯ NEW

СТРАВИ:

Кілька слів від розробників:

"Друзі, на сайті ми спробували зібрати найбільш цінні кулінарні рецепти зі всього світу. Що стосується питання авторських прав: так, ми беремо рецепти з великих кулінарних порталів. На багатьох фотографіях є копірайт - якщо рецепт вам цікавий, ми обов'язково рекомендуємо відвідати сайт-першоджерело. В іншому наша позиція непохитна: будь-яка інформація, яка знаходиться у Інтернеті, може бути скопійована в некомерційних цілях. Наш проект абсолютно безкоштовний для всіх. Якщо ті чи інші рецепти ви вважаєте своєю інтелектуальною власністю - не розміщуйте їх в інтернеті. Тоді вони будуть належати вам і тільки вам. "

Реклама: